Tanácsok

Hetenként kétszer, súlyosabb esetben kétnaponként végezd el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát (30 perc). Ha nincs időd, akkor a Rövidített Módszer gyakorlatait kell elvégezned (15 perc).

A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi mirigyekbe, szervekbe, és ezek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. A korunknak, állapotunknak megfelelően alakuló hormonszint visszahat a hipofízisre, amely ezután egészséges utasításokat fog adni.

Négy órával a gyakorlatok elvégzése előtt nem szabad jóllakni, de szabad inni. A gyakorlatokat folyamatosan kell végezni,  megállás nélkül, fáradtság esetén helyben kell lépegetni hosszabb időn át, nem szabad leülni, vagy lefeküdni.

A gyakorlatok végzése idején legyen a test vékony anyaggal takarva, minden időjárásban. Főleg csípőtől lefelé ajánlatos a meleg ruha, zokni.

A gyakorlatok elvégzése után semmiképpen nem szabad lezuhanyozni, fürdőkádba beülni (még nyáron sem). A tornától elért belső meleget (töltést) a víz közömbösíti! Tanácsos a mosdókesztyű használata 36 órán át, a frottírozás.

A gyakorlat befejezése után érdemes meleg ruhát felvenni, pihenni és lecsillapodni.

Nem szabad összekapcsolni az Aviva Módszer nőknek szóló mozdulatait más mindennapos cselekvésekkel, vagy más módszerek gyakorlataival.

A gyakorlatnak serkentő hatása van, ezért nem ajánlatos elalvás előtt végezni. Minden nő, aki elhatározza, hogy végzi ezeket a gyakorlatokat, legyen egészséges testi állapotban. Sok meleg italt kell inni, és korán lefeküdni.

A gyakorlatok mérséklik az étvágyat már egy-két nap alatt, ezért hatékonyak súlytöbblet esetén is.

Derék- és hátfájás esetén, valamint erős fáradtságnál az összes gyakorlatot szökdelés, sasszék, hirtelen mozdulatok nélkül végezzük.