Aviva Módszer

Az Aviva Módszer gyakorlatait egy 4 órás alaptanfolyamon lehet elsajátítani, ahol az Egyszerű és a Rövidített Módszer tanulható meg az Aviva módszer nőknek I. kötete szerint, hivatalos, szakképzett Aviva Módszer oktatóktól. A tanfolyamok időpontjai az egyes Aviva oktatóknál megtekinthetők. (A minőségi oktatás Aviva Alapítvány által javasolt díja 20.000,- Ft - ami a könyvet nem tartalmazza -, ajánlott tanfolyami létszám max. 12 fő.)

Honnan indult? 

Aviva Gabriella Steiner (Fazekas Gabriella) magyar származású táncosnő, tornász és fizikoterapeuta dolgozta ki az Aviva Módszert. Már a hatvanas évektől tanította a tornát Tel Avivban, akkoriban elsősorban a női ciklus rendezésére.

Tóth Lívia - az Aviva Módszer meghonosítója Európában

Magyarországra, Európába Tóth Líviának köszönhetően jutott el a speciális torna. Ő jegyezte le, pontosította, tökéletesítette a gyakorlatokat, írt róla könyvet, dolgozta ki az Aviva Alaptanfolyamok anyagát, kiegészítve számos tapasztalatával, amelyek főként a gyermekáldás, a termékenység fokozása és a nőgyógyászati problémák enyhítésében jelentősek. Azóta nők ezrei tapasztalhatták a torna áldásos hatását.

Csodaszer? Nem. A torna beindítja, támogatja szervezetünk csodálatos öngyógyító tevékenységét azáltal, hogy felpörgeti a vérkeringést (artériás, vénás), a nyirokkeringést - egy olyan területen, amit manapság igencsak sanyargatunk modern életvitelünk során - a genitális zónában és alhasban. Mivel így jobb ellátást biztosítunk a sejtjeink számára és a méreganyagok elszállítása is intenzívebbé válik, hamar megmutatkozik az eredmény. És ez tényleg csodás! 

Az Egyszerű Módszer gyakorlatai 

A gyakorlatok hatásosak. Azok a nők, akik most tanulják vagy tanítják a Módszert, a tapasztalataikkal ezt igazolni tudják. Sokan azt gondolják, hogy nehéz testi erőfeszítéssel meg lehet indítani a menstruációt, de ennek a fordítottja az igaz. A testi erőfeszítés folytán a menstruáció nemcsak hogy nem jön meg, hanem még végleg el is maradhat. (Szélsőséges testi erőfeszítéseknél, mint pl. az élsportban, a hormonok termelődésének csökkenésével mérséklődik mindkét nemnél a szexuális színvonal.)

A természetnek sajátos törvényei vannak. Éppen ezért ezek a gyakorlatok nem hoznak menstruációt egy kislánynak, illetve egy nagyon idős asszonynak. Továbbá egy egészséges és termékeny asszony csak havonként egyszer fog menstruálni, még ha naponta végzi is a gyakorlatokat.

Nincs módunkban megváltoztatni az életjelenségeket, de van lehetőségünk irányítani azokat. Egy nőnek emlékezni kell az utolsó menstruációjának dátumára és amikor a várt menstruáció nem jelenik meg, még azon a reggelen el kell kezdeni azonnal a gyakorlatokat. 

Mi az Aviva Módszer lényege?