Aviva Gabriella Steiner

 Az Izraelben élő magyar származású balerinát, és fizikoterapeutát sok éven keresztül foglalkoztatta az a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy az embereknek megvan  a képessége arra, hogy a hólyag ürítését, vizeletét és a székletét tudja szabályozni, de a nő méhének a működését pedig nem.

Még 1966-ban kitalált egy olyan bemelegítő gyakorlatsort az idősebb nőkből álló tornacsoportjának, melynek elvégzése után a klimaxtól szenvedő, rendszertelenül menstruáló nők menstruációt kaptak.

Ez volt a kiidulópont. Több évtizedes kutató munka után kidolgozott olyan gyakorlatsorokat, melyek lehetőséget adnak a nőknek arra, hogy ellenőrzésük alatt tartsák havi ciklusukat.

Ezt követően évek hosszú során át, 28 éven át tanulmányozta Aviva az alhasi vérkeringést serkentő gyakorlatainak mibenlétét és hatását. Továbbfejlesztette őket, és tovább figyelt. Rájött arra, hogy ezekkel a vérkeringést ser­ken­tő mozdulatokkal a nők szinte minden problémájukon tud­nak segíteni. Így beállíthatják a rendszertelen ciklusukat, ovulációt serkenthetnek, inkontinenciát gyógyíthatnak az alap (Egyszerű Módszer) és az inkontinencia programmal, miómákat, cisztákat tornázhatnak el az alapgyakorlatokkal, pajzsmirigy problémákat tudnak megszüntetni, és az adott korra jellemző természetes hormonális állapotot tudják visszaállítani szervezetükben változókori tünetek esetén is. 

Legbüszkébb mindig azokra a szép és okos gyerekekre volt, aki­ket az évekig meddőséggel hiába kezelt asszonyok szültek – az ő gyakorlatainak hatására.