AVIVA Módszer Tudományos Kutatás

A kutatás az Aviva–torna hatását vizsgálja a PMS-szindróma (premenstruális szindróma) és a fájdalmas menstruáció okozta panaszokkal kapcsolatosan.

A kutatást végző testület

Kutatás vezető: Dr. Kovács Zoltán szülész nőgyógyász szakorvos 
Támogató szervezet: AVIVA Alapítvány
Kutatási csoport további tagja: hivatalos AVIVA Módszer Oktatók, szülész nőgyógyász szakorvos, ultrahangos orvos

A résztvevőknek, akik a fenti problémával küzdenek legalább 3 hónapja, 2 cikluson keresztül kell megfigyelniük és dokumentálniuk a tapasztalásaikat, online kérdőívek segítségével. A kutatási adatokat összesen 14 hónapos periódus alatt gyűjtjük majd, több különböző tornázó csoportban.

Várjuk a kutatásba azon résztvevők jelentkezését, aki:

  1. 18-44 év közötti hölgy

  2. menstruációs ciklusa van

  3. nem áll hormonális kezelés alatt

  4. nincsen endometriózisos problémája

  5. most ismerte meg és kezdi el az AVIVA tornát, vagy min. 3 hónapos kihagyás után panaszai (PMS-szindróma és/vagy fájdalmas menstruáció) kiújultak és most kezdi újra az AVIVA torna gyakorlását

  6. rendelkezik online eléréssel, hogy az online kérdőíveket ki tudja tölteni

  7. a kérdőívek kitöltése alatt, ill. a kutatásban való részvétel ideje alatt bármilyen új terápiás módszert nem kezd el használni pl.: új diéta, sport, testmozgás, jóga, meditáció, vitaminok

TÁJÉKOZTATÓ KISFILM ELÉRÉSÉHEZ KATTINTS IDE!

Többféle módon tudsz kapcsolódni a kutatáshoz:

Kérdőívek rendszeres kitöltésével

  • Motivációs kérdőív: A torna tanulásakor egyszeri alkalommal a motivációról szeretnénk kérdezni, hogy miért is fordult az Aviva Módszer felé.
  • Testtudatosság kérdőív szintén a torna hatásainak felmérésére szolgál. Háromszor, a tornázás előtt, 1 hónapnyi és 2 hónapnyi torna után szeretnénk az eredményeket dokumentálni a kérdőívvel.
  • A panaszok változását nemzetközileg validált kérdőívvel (PRISM-scale), VAS és Numerikus Rangsorolás Skálákkal ellenőrizzük. A kérdőívet minden nap ki kell tölteni a 2 ciklus alatt. Ez naponta csak néhány percet vesz majd igénybe. 

Ultrahangos vizsgálat és kérdőívek rendszeres kitöltése, rendszeres tornázás mellett

Azon felül, hogy vállalod a kérdőívek rendszeres kitöltését, részt veszel két hónapig rendszeresen gyakorló órákon speciális bérleti konstrukcióval, továbbá egyszer INGYENES hüvelyi ultrahangos mérésen veszel részt Budapesten, ahol a méhed véráramlását vizsgálják a torna előtt és után is. A részletes információkat a jelentkezésed után kapod meg (budapesti helyszín, időpontok). Az ultrahangos mérések között kapsz egy egyéni gyakorló órát, hiszen egyénileg egy hivatalos Aviva Módszer oktató segítségével tornázod le INGYEN az Egyszerű Módszer gyakorlatsorát. 

Kontroll csoport

Várunk akkor is, ha INGYENES hüvelyi ultrahang vizsgálatot és INGYENES orvosi konzultációt szeretnél kapni, de nem kívánsz most tornázni.  Te is 18-44 év közötti hölgy vagy, menstruációs ciklussal, esetleg fájdalmas menstruációval vagy premenstruális  (PMS) szindrómával. (Nincs endometriózisod, és nem állsz hormonális kezelés alatt jelenleg.)  Feladatod lesz az online kérdőívek kitöltése 2 hónapon keresztül és az ingyenes ultrahangos vizsgálaton való részvétel Budapesten

Természetesen bárki kötelezettségek nélkül kiléphet a kutatási programból a 2 ciklus alatt.  A személyi adatokat és a kutatási eredményeket a törvényi előírásoknak megfelelően biztonsággal kezeljük. 

Ha felkeltette érdeklődésed a kutatás, látogasd meg Dr. Kovács Zoltán szülész- nőgyógyász honlapját, ide kattintva éred el.  Amennyiben már eldöntötted, hogy szeretnél a kutatásban részt venni, kérjük töltsd ki a Részvételi szándék jelzése kérdőívet, amit IDE KATTINTVA érsz el.

Köszönjük, hogy segíted az Aviva Módszer tudományos kutatását!

Hallgasd meg egy résztvevő beszámolóját, kattints ide! :-)

Az Aviva Kutatási Csapata